Categorieën
Algemeen

Hessel en Tess naar de Ziggo Dome

Hessel en Tess, de zingende vader en dochter van Café de Groene Weide op Terschelling, gaan een concert geven in de Ziggo Dome.

De ‘op Terschelling wereldberoemde’ kroegbaas Hessel opende in 1972 zijn Café de Groene Weide in Hoorn. Al vrij snel werd duidelijk dat zijn optredens een grote hit waren. In 2011 had hij zijn 9000ste opteden.

In de loop der jaren maakte de zanger verschillende albums en in 1985 scoorde hij zelfs een Top 40-hit met ‘Terug naar Terschelling’. Tegenwoordig zingt zijn dochter Tess ook zeer geregeld mee in het café. Ook zij bracht al eens een album uit.

Nu volgt er een nieuwe stap voor het duo: een optreden in de Ziggo Dome op 4 februari 2017. Voor Hessel is het niet zijn eerste grote concert. Hij speelde al eens in Ahoy, Thialf en de Heineken Music Hall.

“Die wereld is zó veranderd dat ik dacht dat ik er niks meer te zoeken had”, zegt Hessel over grote concerten in het Haarlems Dagblad. Ze werden echter benaderd door Mojo-concerts, die ze een contract aanbood voor de Ziggo Dome.

Het duo heeft geen twijfels over het grote optreden, blijkt uit het Haarlems Dagblad. “Bij Mojo nemen ze geen risico’s. Bekendheid wordt vaak afgemeten aan de keren dat je op radio of tv bent, maar dat interesseert mij niks!”, stelt Hessel.

“Ik stond eerder in Ahoy dan Golden Earring en ik was de eerste met een helikoptertournee. Ik heb al 44 jaar achter elkaar 75 duizend mensen per jaar in mijn zaak en doe volgend jaar mijn tienduizendste optreden. Zoek maar eens iemand die zo vaak op het podium heeft gestaan. Daar komt geen Volendammer bij in de buurt!”

Fans die naar de Ziggo Dome afreizen kunnen rekenen op een mooi programma. “We hebben al afspraken met vakjongens die normaal spelen met Marco Borsato, Ilse DeLange en Trijntje Oosterhuis.” Ze spelen tijdens het concert zowel eigen nummers als bekende covers. “Het middenblok van het programma is helemaal gericht op Terschelling, want voor veel mensen vertegenwoordigen Tess en ik toch het Terschellinggevoel.”

Voor eilanders die het concert willen bijwonen worden er extra afvaarten van de veerboten geregeld, zodat ze ’s nachts nog weer terug kunnen vanuit Amsterdam. “Veel Terschellingers gaan na het concert met bussen terug naar de boot. Het autodek wordt dan één grote danszaal zodat ze feestend terug kunnen”, zegt Hessel.

Hoewel de concertdatum, 4 februari 2017, nog erg ver weg lijkt, begint de kaartverkoop al spoedig: op 4 september aanstaande.

-- Advertentie --