Categorieën
Algemeen

Drie ideeën voor B&Y-terrein gepresenteerd

Op Terschelling zijn vorige week drie verschillende ideeën voor nieuwbouw op het B&Y-terrein gepresenteerd. Het stuk grond aan het Groene Strand wacht al jaren op een nieuwe bestemming.

Projectontwikkelaar Segesta uit Alkmaar is eigenaar van de grond naast strandpaviljoen De Walvis. Al jaren blijkt het lastig om een juiste invulling voor het gebied te vinden. Nadat verschillende woningbouwprojecten waren afgeschoten, besloot Segesta de bouw van bedrijfsloodsen door te zetten.

Inmiddels wordt er toch weer serieus gesproken over woningbouw op de grond. Vorige week presenteerde Segesta op een inloopavond drie verschillende alternatieven. Op basis van op- en aanmerkingen van omwonenden op die avond zal één van de plannen verder uitgewerkt worden. In september wil de projectontwikkelaar het plan vervolgens voorleggen aan de gemeente.

Alynia Architecten, Harlingen

Penta Architecten, Harlingen

TWA Architecten, Burdaard

-- Advertentie --