Aankomst Terschelling met de boot

Terschelling vooral in trek als bestemming voor korte vakanties

Terschelling is bij de Nederlanders voornamelijk in trek als bestemming voor korte vakanties, zoals weekenden en midweken. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van VVV Terschelling.

Het onderzoek werd uitgevoerd onder mensen van 13 jaar en ouder. Volgens de VVV zijn er 2000 mensen ondervraagd, afkomstig uit alle provinciën. Samen vormen ze een doorsnee van de Nederlandse bevolking.

58% van de mensen geeft aan Terschelling vooral voor de kortere verblijven, zoals weekenden en midweken, een hele aantrekkelijke bestemming te vinden. Het aantal mensen dat een langere vakantie ziet zitten is lager, namelijk 32%.

Op bekendheid scoort Terschelling ongeveer even hoog als Ameland en beter dan Vlieland en Schiermonnikoog. Texel gaat wat betreft bekendheid onder de Nederlandse bevolking wel aan kop.

Traditiegetrouw zijn nog steeds de noordelijke provincies ‘hofleverancier’ van het aantal toeristen dat naar de eilanden komt. De VVV gaat de resultaten van het onderzoek de komende tijd gebruiken om het eiland nog beter op de kaart te zetten.

Onderwerpen
 
-- Advertentie --