Kindertekeningen op tegeltableaus veerboten Doeksen

De twee nieuwe veerboten voor Rederij Doeksen worden voorzien van tegeltableaus met tekeningen van eilander kinderen.

Vripack uit Sneek, verantwoordelijk voor het ontwerp van het interieur van de nieuwe schepen, kwam volgens de rederij met het idee om Harlinger Aardewerk te gebruiken. “We vonden het meteen een heel sympathiek idee.  Op een creatieve manier betrekken we zo de eilander schooljeugd bij de nieuwe schepen. Hoe leuk is het, als deze leerlingen over een tiental jaren aan boord zitten en daar nog steeds hun eigen jeugdtekeningen terugzien?”, stelt Doeksen-directeur Paul Melles.

Alle leerlingen van de groepen 5, 6, 7 en 8 op basisscholen op Vlieland en Terschelling zijn gevraagd mee te doen aan een tekenwedstrijd. De kinderen mogen de kenmerkende plaatsen van beide eilanden tekenen en zo een plaatsje zien te veroveren op de Willem Barentsz of de Willem de Vlamingh, de namen van de twee nieuwe veerboten.

In Harlingen wordt inmiddels gewerkt aan de tegels, die vanuit de fabriek worden voorzien van de contouren van Terschelling en Vlieland. Later zal dat worden aangevuld met de beste tekeningen van de kinderen.

De tekenwedstrijd loopt van 1 tot en met 12 mei. Het is de bedoeling dat de Willem Barentsz en de Willem de Vlamingh in 2018 in de vaart gaan. Momenteel zijn de schepen nog in aanbouw in Vietnam. De rederij houdt daarover een blog bij vanaf de werf.

De manier waarop Vlieland betrokken wordt bij de naamgeving en inrichting van de twee nieuwe schepen, maakt het aannemelijk dat één van de twee schepen geregeld op de dienst naar Vlieland ingezet zal worden. Hoe Rederij Doeksen de twee nieuwe schepen, de Friesland en de Vlieland precies wil gaan inzetten gedurende het jaar, is nog onduidelijk. Het huidige reserveschip van de vloot, de Midsland, zal worden verkocht.

Onderwerpen
 
-- Advertentie --