ms Friesland

Anno Smit en Jacoba de Graaf nieuwe exposanten op veerboot

Fotografen Anno Smit en Jacoba de Graaf zijn de nieuwe exposanten op ms Friesland, de veerboot van en naar Terschelling. Hun werk is de komende twee jaar te zien op het pas gerenoveerde Promenadedek aan boord van het schip.

“We zijn erg blij dat deze twee eilander fotografen aan boord exposeren,” zegt Annemieke van Brummelen, hoofd Marketing en Communicatie bij Rederij Doeksen. “We kenden het werk van Anno al: zijn landschapsfoto’s zijn in de toiletten op ms Friesland te zien: levensgroot, erg mooi! Tijdens de nieuwe expositie toont hij een heel andere kant, namelijk vlinders en insecten. Leuk detail: Anno is seizoensboswachter op Terschelling. Een expositie van Jacoba stond ook al een tijdje op ons wensenlijstje. Haar mooie opnames, vaak van onze schepen, maar ook van de mooie plekken op het eiland, kwamen steeds weer voorbij op sociale media. We zijn er trots op dat onze passagiers er nu ook aan boord van kunnen genieten.”

Anno Smit is een geboren en getogen Terschellinger en heeft sinds een paar jaar van fotografie zijn bijna professionele hobby gemaakt. Anno maakt prachtige foto’s van landschappen en sinds twee jaar houdt hij zich ook bezig met macrofotografie. Dit is het fotograferen op korte tot zeer korte afstand van verschillende onderwerpen met de bedoeling ze zo groot mogelijk af te beelden. Als gastheer bij Hotel Nap en seizoensboswachter bij Staatsbosbeheer vindt Anno nog genoeg vrije tijd om met zijn cameratas op zijn rug het eiland over te fietsen.

Jacoba de Graaf is net als Anno geboren en opgegroeid op Terschelling. Naast haar werk bij Wassalon Van ’t Leven fotografeert Jacoba veel van de Terschellinger natuur en dan met name vergezichten op het strand of vanaf het duin en de dam. Ze is autodidact: de techniek heeft zij zichzelf aangeleerd. Tijdens haar wandelingen neemt ze graag haar camera mee om het fotogenieke Terschelling op de gevoelige plaat te leggen.

Onderwerpen
 
-- Advertentie --