Brandweer Terschelling

Natuurbrand op Terschelling

Gisteravond rond elf uur ’s avonds kwam er bij de brandweer een melding van een natuurbrand op Terschelling binnen.

In eerste instantie was onduidelijk waar de brand zich bevond. De melding was gedaan op basis van een brandlucht, maar de brand zelf was niet waargenomen.

Brandweer, politie en Staatsbosbeheer zijn vervolgens ingezet om de brand te lokaliseren. Vlak voor twaalf uur meldde Brandweer Fryslân dat de brand in beeld was. Het ging om een gebied van ongeveer 50 bij 50 meter, in de omgeving van paal 6 en 7.

Het ging vooral om smeulende resten, die grotendeels met vuurzweep en scheppen bestreden is. Behalve de brandweer, schoten ook de KNRM en een loonbedrijf met gierwagen te hulp om de lastig bereikbare plek ook met water te blussen.

De Kustwacht zette nog een vliegtuig met warmtebeeldcamera in, om andere brandhaarden uit te sluiten.

Rond kwart voor drie vannacht kon de brandweer melden dat de brand onder controle was. Staatsbosbeheer heeft de rest van de nacht toezicht gehouden op het gebied. Op Terschelling geldt nog altijd een algeheel rook- en stookverbod in de natuur, in verband met de aanhoudende droogte. Ondanks het verbod, was dit al de tweede natuurbrand dit jaar.

Onderwerpen
 
-- Advertentie --