KNRM Lifeguards

Beach Cleanup komend weekend op Terschelling

De Boskalis Beach Cleanup Tour komt komend weekend voor het vijfde jaar naar Terschelling.

Het is de vijfde editie van de landelijke actie, waarbij met vrijwilligers in twee weken tijd de Noordzeekust wordt opgeruimd. Vorig jaar wisten 2300 deelnemers in totaal 19.000 kilo afval van de stranden te halen.

Vrijdag 4 augustus vindt de eerste etappe op Terschelling plaats. De start- en finishplaats is dit keer niet het Heartbreak Hotel (Oosterend), maar de ZandZeeBar (Formerum). Dit is volgens de organisatie op advies van Staatsbosbeheer, die een aantal op het strand broedende bontbekplevieren heeft gespot rond Oosterend.

Op zaterdag 5 augustus wordt de tweede etappe op het eiland georganiseerd, dit keer vanaf Paviljoen West Aan Zee. Aanmelden voor beide etappes is op de website van de organisatie nog mogelijk.

Onderwerpen
 
-- Advertentie --