Categorieën
Algemeen

Zakkenroller aangehouden op Terschelling

De politie heeft op Terschelling afgelopen week een zakkenroller aan weten te houden.

Vorige week kwamen er verschillende aangiftes binnen, met name vanuit Midsland. “De dader loopt in het horecabedrijf dicht langs je heen in het gedrang en rolt je mobiel of portemonnee. Gelijk dringen “anderen” zich tussen jou en de dader. Wil jij achter de dader aan, houden zij jou tegen door terug te duwen en een hoop heibel te maken . Vervolgens lopen ze allen een andere kant op. Als jij dan de dader vindt heeft die het gestolen goed al afgeven aan een ander die naar buiten gaat”, omschreef de politie de werkwijze op Facebook.

Een minderjarig meisje uit Leeuwarden is door de eilander politie aangehouden in verband met betrokkenheid bij de zaak. Het meisje is naar het politiebureau in Leeuwarden gestuurd voor verder onderzoek.

-- Advertentie --