Render Doeksen bij Terschelling

Romp nieuwe schepen Doeksen bijna gereed

De scheepsrompen van de twee nieuwe veerboten van Rederij Doeksen zijn bijna gereed, meldt de reder. Vaarklaar zijn de schepen voorlopig nog niet.

“Als je nu op de werf de hallen inloopt, zie je twee grote schepen staan, die vrijwel volledig hun uiteindelijk vorm hebben. Het lijkt erg rustig op de werkvloer en het is een heel stuk stiller dan we de afgelopen maanden gewend waren”, schrijft Rederij Doeksen vandaag.

Op de werf in Vietnam vinden nog slechts sporadisch laswerkzaamheden plaats, de twee nieuwe veerboten beginnen hun definitieve vorm aan te nemen.

 

Voorkant nieuwe schepen Doeksen
Foto’s: Rederij Doeksen

Het werk op de werf heeft zich volgens Doeksen inmiddels voornamelijk naar de binnenzijde van de schepen verplaatst. Zo moet er ongeveer 80 kilometer aan bekabeling per schip aangelegd worden. De indeling van het stuurhuis is alvast bepaald aan de hand van een tijdelijke opstelling.


Foto: Rederij Doeksen

Beide schepen gaan, als alles goed gaat, in november of december van dit jaar op transport naar Nederland. Halverwege 2018 moeten de schepen instromen in de dienstregeling.

Regelmatige updates met meer informatie over en foto’s van het bouwproces zijn te vinden op het nieuwbouwblog van Rederij Doeksen.

Onderwerpen
 
-- Advertentie --