Categorieën
Algemeen

Aanbesteding renovatie MIWB gestart

Deze week is de NHL Hogeschool gestart met de aanbesteding voor de renovatie van het Maritiem Instituut Willem Barentsz (MIWB) op Terschelling.

De gebouwen van het MIWB zijn toe aan een grondige renovatie, om het niveau van het onderwijs op peil te kunnen houden. De definitieve ontwerpen voor deze renovatie zijn gisteren gepresenteerd door architect Kurt Boomgaard uit Franeker.

Renovatie MIWB 2 Renovatie MIWB 3 Renovatie MIWB 1

Impressies: Kurt Boomgaard

Het hoofdgebouw van de zeevaartschool, het oudste gebouw van het complex, krijgt meer ruimte voor studie- en overlegplekken. Het aangebouwde trainingscentrum krijgt een extra verdieping om meer ruimte te bieden aan simulatoren.

Het Nautisch Kwartier, een losstaand gebouw, krijgt een nieuwe indeling. De glazen ‘kas’, waarin studenten kunnen werken aan scheepsmotoren, krijgt een zonwerende schil.

Verder is het de bedoeling dat alle gebouwen worden voorzien van nieuwe isolatie, om de zeevaartschool een duurzamer karakter te geven. Daarnaast wordt er ook een warmteterugwininstallatie ingepast.

Het is de bedoeling dat de aanbesteding in april volgens jaar afloopt, de NHL hoopt op vijf geïnteresseerde partijen. In juni 2018 moet de renovatie van start gaan.

Recent werd de gloednieuwe zeevaartschoolcampus, voor de huisvesting van de studenten, opgeleverd. Vanaf 1 september kunnen de studenten daar hun intrek in nemen. Het hele complex is daarmee klaar voor de toekomst.

Impressie Zeevaartschoolcampus
Impressie zeevaartschoolcampus, inmiddels gerealiseerd.

-- Advertentie --