Categorieën
Algemeen

André Kuipers geeft college op Terschelling

De Nederlandse astronaut André Kuipers bracht vandaag een bezoek aan Terschelling, om daar college te geven aan basisschoolleerlingen.

Het Maritiem Instituut Willem Barentsz was vandaag toneel voor de ‘Kinderuniversiteit’ van de Rijksuniversiteit Groningen, een programma waarbij de universiteit door het land trekt om basisschoolleerlingen enthousiast te maken voor de wetenschap.

Voor de eilander kinderen bracht de universiteit dit keer André Kuipers mee, voor een uitgebreid college over de ruimte. De astronaut deed dat eerder al eens op verschillende scholen aan de vaste wal.

Leerlingen van de groepen 6, 7 en 8 van de Vossersschool, CBS ’t Jok, OBS ’t Jok, Prinses Margrietschool en Hunninghouwersgat waren vanmorgen aanwezig bij het college.

-- Advertentie --