Gemeentehuis Terschelling

Raadsleden uit Plaatselijk Belang gezet

Raadsleden Gossen Bos en Guus Schweigmann zijn gisteravond op een ledenvergadering uit Plaatselijk Belang Terschelling gezet. Dat meldt de Leeuwarder Courant.

Volgens de krant was er binnen de partij de laatste tijd meer en meer twijfel over het functioneren van de twee raadsleden. In een extra ledenvergadering gisteravond is besloten de twee mannen uit de partij te zetten.

De raadsleden van de oppositiepartij waren geregeld in het nieuws, vanwege aanvaringen met het college op Terschelling. Volgens de Leeuwarder Courant was het ‘op basis van wantrouwen’ afkeuren van de jaarrekening over 2016 de druppel voor de partij. Partijgenoot Grytsje Kootstra, financieel woordvoerder, stemde namelijk wel voor.

De twee raadsleden zijn niet van plan hun zetels op te geven.