Categorieën
Algemeen

Vernielingen aan boord van veerboten – update

De politie op Terschelling is op zoek naar informatie over een drietal mannen, die vanmorgen schade hebben aangericht aan boord van drie veerboten.

Volgens de politie zijn er op West-Terschelling tussen 04:30 en 05:00 vanmorgen op drie veerboten vernielingen aangericht. De mannen hebben reddingsvlotten losgetrokken, noodladders uitgerold en trossen te water gegooid.

De vernielingen worden door de politie gezien als ernstige vergrijpen, omdat het gaat om potentieel levensreddende veiligheidsvoorzieningen op de veerboten. Momenteel worden de camerabeelden bekeken en doen agenten buurtonderzoek.

Van in ieder geval één persoon is een signalement bekend. Deze man was gekleed in een lichte jas met donkere stukken/zakken er op. Ook de broek van deze man was licht met donkere stukken.

Op het dek van één van de schepen troffen agenten onderstaande bierfles aan, van een niet alledaags merk. Dat wordt gezien als een belangrijk aanknopingspunt.

De politie roept mensen die denken waardevolle informatie te hebben, bijvoorbeeld over het bier, op om te bellen met 0900-8844, het landelijke servicenummer van de politie.

Vorige week is het Lutine-monument nabij Hotel Schylge volledig vernield, hierover zijn tips ook nog steeds welkom bij de politie.

Update: De politie heeft vanmiddag drie mannen uit Amsterdam van 22, 34 en 43 jaar oud aangehouden in verband met de vernielingen.

De drie mannen hebben van de politie een Proces Verbaal gekregen en moeten de schade met Rederij Doeksen gaan regelen.

De schade loopt volgens de rederij in de tienduizenden euro’s, omdat de opgeblazen reddingsvlotten alleen door de fabrikant weer ingepakt kunnen worden.

bier-vernielingen

 

Vlot op steiger
Vanmorgen vroeg was op de webcam te zien dat een reddingsvlot van de Tiger uitgevouwen op de steiger lag.

-- Advertentie --