Categorieën
Algemeen

Teaser Wadfilm Ruben Smit gepubliceerd

Regisseur en ecoloog Ruben Smit heeft vorige week de eerste teaser voor zijn nieuwe film over het Wad gepubliceerd.

Smit werd bekend met zijn natuurfilm en tv-serie De Nieuwe Wildernis uit 2013, gefilmd in de Oostvaardersplassen. Voor die film won hij de Rembrandt prijs en een Gouden Kalf.

Inmiddels werkt Smit met zijn crew al een paar maanden aan zijn nieuwe film, ‘WAD. Overleven op de grens van water en land’.

“Het waddengebied verdient een echte, goede natuurfilm. Een film die jou als kijker doet verwonderen en laat zien hoe ongelooflijk bijzonder maar ook kwetsbaar dit unieke gebied op wereldschaal is. Een film die het ecosysteem in beeld brengt als nooit te voren; van heel kleine organismen onder aan de voedselketen als kiezelwieren en schelpdieren tot aan de slechtvalk en de grijze zeehond boven in de voedselketen”

“Een film die de bijzondere esthetische kanten van het gebied laat zien. Een film die laat zien hoe ongelooflijk dynamisch en groots het gebied is. Een film die voor eens en voor altijd laat zien hoe waardevol dit UNESCO Werelderfgoed is. Een film die gemaakt moest worden”, aldus de makers.

Vorige week is de eerste uitgebreide teaser online verschenen met prachtige, unieke beelden van het Waddengebied. De film verschijnt in het najaar van 2018 in de bioscoop, in 2019 volgt een vierdelige tv-serie met verhalen die niet in de film pasten.

-- Advertentie --