Categorieën
Algemeen

Koegelwieck raakt boei op Waddenzee

De Koegelwieck, één van de snelboten van Rederij Doeksen, heeft vanmiddag schade opgelopen bij een aanvaring met een boei op het Wad.

Het schip raakte een boei in de Slenk, nabij Terschelling. Er raakten geen passagiers of bemanningsleden gewond, maar er ontstond wel schade. De snelboot kon op eigen kracht verder varen naar het eiland, waar het met lichte slagzij aankwam.

In de haven is de snelboot na het afzetten van de passagiers ook op eigen kracht naar de andere ligplaats gevaren, tegenover het VVV-kantoor op West.

Rederij Doeksen zegt nog geen uitspraken te willen doen over de oorzaak van de aanvaring, maar mogelijk was het zicht verminder door mistbanken.

Over de schade kon de rederij ook nog niets zeggen, die wordt nog onderzocht. In 2013 liep de begin jaren 90 gebouwde snelboot al eens flinke schade op, toen werd deze aangevaren in de haven van Harlingen. Snelboot Tiger heeft de dienstregeling overgenomen, waardoor de impact voor passagiers klein is.

-- Advertentie --