Categorieën
Algemeen

De Veste lanceert nieuw platform voor woningzoekenden

Woningcorporatie De Veste heeft een nieuw platform gelanceerd voor woningzoekenden.

De corporatie uit Ommen, die sinds een aantal jaar verantwoordelijk is voor de verhuur van sociale huurwoningen op Terschelling, lanceerde het nieuwe platform vandaag.

Op de site, ThuistrefferTerschelling.nl, kan zoals bij de meeste corporaties het geval is het actuele woningaanbod ingezien worden. Ten opzichte van het oude systeem zijn er een aantal wijzigingen doorgevoerd.

Zo wordt het aanbod voortaan dagelijks vernieuwd met vrijgekomen woningen. Daarnaast krijgen woningzoekenden voortaan standaard vier dagen de tijd om te reageren, voordat de woning wordt toegewezen. Voorheen vond dat moment alleen op vrijdagen plaats. Gebruikers kunnen mailalerts inschakelen, zodat er een mail wordt verstuurd zodra een huis beschikbaar komt.

Woningzoekenden die al ingeschreven stonden bij De Veste, zijn automatisch overgezet naar het nieuwe systeem. Wel zijn daar nieuwe inloggegevens voor nodig, die per post verstuurd worden.

Potentiële huurders kunnen zich alleen inschrijven voor een woning op het eiland als ze in aanmerking komen voor een huisvestingsvergunning, die via de gemeente geregeld moet worden. Er is op Terschelling al jarenlang een tekort aan betaalbare huurwoningen.

-- Advertentie --