Nissan Leaf

Autodeelservice WattCar stopt per direct

De autodeelservice WattCar trekt per direct de stekker uit het project op Terschelling. Het bedrijf verhuurde sinds enkele jaren elektrische auto’s op het eiland.

In 2014 werd de eerste lichting elektrische auto’s naar het eiland gehaald, toen nog onder de naam Schylge-e-auto. Eilanders en later ook toeristen konden lid worden van het programma en ritjes per minuut afrekenen.

Vandaag komt de directie van WattCar, gevestigd in Leeuwarden, met de melding dat de autodeelservice per direct stopt. De auto’s op het eiland zijn niet meer te openen of te gebruiken door gebruikers van het systeem.

Als reden voor het abrupte einde van de dienst noemt het bedrijf het gebrek aan enthousiasme onder toeristen. Eilanders maakten wel gebruik van de elektrische wagens, maar ook het gebruik door toeristen was nodig om de bezettingsgraad hoog genoeg te krijgen. Onder die doelgroep is het idee alleen niet aangeslagen.

WattCar kon op dit moment nog niet aangeven of en zo ja wanneer de auto’s van het eiland worden verwijderd. In de persverklaring valt te lezen dat het bedrijf na gaat denken over eventuele alternatieve diensten.

-- Advertentie --