Categorieën
Algemeen

Hotelkamer in Seinhuis stapje dichterbij

De realisatie van een hotelkamer in het Seinhuisje op het Seinpaalduin is een stapje dichterbij gekomen. De gemeente Terschelling gaat akkoord met het opstarten van een bestemmingsplanprocedure.

Het eenzame, iconische huisje op de top van het Seinpaalduin verkeerd al jaren in een zeer bedenkelijke staat. Het huisje is gebouwd op een betonplaat waar in de Tweede Wereldoorlog een Duits zoeklicht op stond en werd ingericht als peilstation voor de marine.

Het grootste deel van de mensen kent het huisje inmiddels als verlaten en vervallen object op één van de bekendste uitkijkpunten van het eiland. Staatsbosbeheer is eigenaar van het pand.

In 2015 werd door Staatsbosbeheer, de VVV en verschillende horecaondernemers onder leiding van Hotel Schylge voorgesteld het huisje te behouden in de vorm van een hotelkamer. De gemeente gaat nu akkoord met het starten van een bestemmingsplanprocedure voor de ombouw.

Het is de bedoeling dat er aan de buitenzijde van het huisje niets zal veranderen, ook het toevoegen van buitenverlichting is geen optie.

-- Advertentie --