Categorieën
Algemeen

Raad van State moet beslissen over badhotel Midsland aan Zee

De Raad van State moet gaan oordelen over de bouw van een badhotel in de duinen van Midsland aan Zee. De rechter besloot eerder al wel om de vergunning te vernietigen.

In de zomer van 2014 werd er onverwacht een vergunning verleend voor de nieuwbouw van een badhotel in de duinen. Een verandering van de manier waarop vergunningen geregeld werden, zorgde in die periode voor veel chaos bij de gemeente Terschelling. De vergunning was dan ook van rechtswege verleend, omdat het dossier te lang was blijven liggen.

Op de beoogde plek werd in 1935 al een hotel gebouwd, dat in 1943 door de Duitse bezetters werd afgebroken. De grond bleef echter in het bezit van de familie Rijf en ook het bestemmingsplan bleef al die tijd intact.

Het plan werd in 2016 beoordeeld door de bezwaarschriftencommissie van de gemeente, waarna het college besliste dat het hotel er met een paar kleine aanwijzingen alsnog kon komen.

De Stichting Ons Schellingerland (SOS), Rijkswaterstaat, Staatsbosbeheer en zo’n 30 huisjeseigenaren uitte hun onvrede al een aantal keer over het plan. Dit resulteerde in rechtszaken, waarbij de vergunning de laatste keer door de rechter werd vernietigd.

De Raad van State gaat nu naar de zaak kijken, om definitief vast te stellen of het hotel er mag komen of niet. Naar verwachting zal die uitspraak er over zes tot twaalf weken zijn, meldt Omrop Fryslân.

Badhotel Midsland oud

-- Advertentie --