Categorieën
Algemeen

Doeksen laat oog vallen op langparkeerplaats Harlingen

Rederij Doeksen wil proberen mee te dingen naar de exploitatie van het langparkeerterrein Tjerk Hiddes in Harlingen, dat mogelijk aanbesteed gaat worden.

Het parkeerterrein nabij de Tjerk Hiddes sluizen in Harlingen wordt al 25 jaar geëxploiteerd door Van Meurs, een ondernemer uit het havenstadje. Het contract dat daarvoor bestaat, kon in 2017 nog eens met 25 jaar verlengd worden. Dat weigerde de gemeente Harlingen tot nu toe.

De gemeente Harlingen denkt dat het parkeerterrein volgens Europese regels openbaar aanbesteed moet worden, Van Meurs startte recent een kort geding om dat tegen te gaan en het bestaande contract te verlengen tot 2042.

Rederij Doeksen laat vandaag weten een “incidentele conclusie tot tussenkomst” bij de rechtbank ingediend te hebben, een verzoek om ook partij te worden in de zaak tussen Van Meurs en de gemeente Harlingen. De reder hoopt zo de kans op een openbare aanbesteding te vergroten, om daar vervolgens ook aan mee te doen.

“Veel passagiers beschouwen het lang parkeren als onderdeel van hun overtocht en gaan er vaak al vanuit dat het lang parkeren door Rederij Doeksen wordt geëxploiteerd. De kwaliteit van de parkeerdiensten heeft dan ook een direct effect op de kwaliteitsbeleving van de veerdienst”, stelt de reder.

“We zien mogelijkheden om die beleving van onze passagiers te verbeteren wanneer wij een full service dienst aan onze passagiers kunnen bieden”.

Gedurende de ‘Veerbootoorlog’ was Rederij Doeksen ook partij in een dergelijke strijd, toen het als zittende partij de veerdienst tussen Harlingen en Vlieland en Terschelling onderhands gegund wilde krijgen. Uiteindelijke lukte het alle zittende reders op het Wad om dat voor elkaar te krijgen. In 2028 volgt de eerste openbare aanbesteding voor de veerdiensten.

Nieuwsheader: Google Maps

-- Advertentie --