Categorieën
Algemeen

Renovatie MIWB gegund aan Friso

De Friso Bouwgroep gaat de renovatie en verbouwing van het Maritiem Instituut Willem Barentsz op Terschelling uitvoeren. Het bedrijf uit Sneek won de aanbesteding.

Het hoofdgebouw van de zeevaartschool op het eiland is gebouwd in 1966 en begin jaren 90 uitgebreid met twee bijgebouwen, waarin de simulatoren en het Nautisch Kwartier gevestigd zijn.

Inmiddels zijn alle gebouwen toe aan een upgrade, om de school toekomstbestendig te houden. De campus voor studenten was eerder al aan de beurt, maar die werd volledig herbouwd op een nieuwe locatie.

Het oude hoofdgebouw en het Maritiem Simulator Training Centrum (MSTC) worden in de nieuwe situatie verbonden, waarbij ook het trappenhuis en een lift in deze verbinding worden gerealiseerd. Tegelijkertijd wordt er een extra verdieping bovenop het MSTC gebouwd, om meer ruimte voor simulatoren te maken.

In de toren van het hoofdgebouw, die leeg komt te staan door de verplaatsing van het trappenhuis, komen vergaderruimten. De zeezijde van de toren wordt daarvoor volledig voorzien van glas.

De werkplaatsen voor het werken aan sloepen, metaal- en laswerkzaamheden en elektra-werkzaamheden worden allemaal verplaatst naar het Nautisch Kwartier, naast het hoofdgebouw. Het momenteel daarin gevestigde restaurant wordt verplaatst naar de derde etage van het hoofdgebouw.

De kelder van het hoofdgebouw wordt voorzien van ramen en omgebouwd tot mediatheek en studielandschap voor de studenten. Bijna de gehele inrichting van het hoofdgebouw wordt vernieuwd, om ruimere leslokalen en studieplekken te realiseren. Ook worden alle technische installaties vervangen, worden daken en gevels geïsoleerd en komen er nieuwe kozijnen.

Het simulatorcentrum blijft tijdens de verbouwing in gebruik en zal daarom gefaseerd aangepakt worden. Al het overige onderwijs wordt tijdelijk verplaatst naar de twee WestCord hotels op West en tijdelijke units op het terrein van de zeevaartschool.

Friso Bouwgroep was eerder verantwoordelijk voor de renovatie van de verkeerscentrale op de Brandaris. De aannemer verwacht nog voor de bouwvak met de werkzaamheden te starten, die ongeveer een jaar gaan duren.

Renovatie MIWB 1 Renovatie MIWB 3

-- Advertentie --