Willem Barentsz en Willem de Vlamingh te water gelaten

De twee nieuwe schepen van Rederij Doeksen, Willem Barentsz en Willem de Vlamingh, zijn in Vietnam succesvol gedoopt en te water gelaten.

Zaterdag was het de beurt aan de Willem de Vlamingh, vanmorgen volgde de Willem Barentsz. Beide schepen kregen een korte ceremonie, waarbij Christine Doeksen, echtgenote van CEO van Koninklijke Doeksen Jan Willem Doeksen, de doop van de Vlamingh verrichte. Brigitte Bijen, partner van Doeksen-directeur Paul Melles, doopte de Barentsz.

De schepen liggen nu aan de afbouwkade, waar de laatste werkzaamheden zullen worden verricht. Het is de bedoeling dat beide schepen eind februari worden geladen op een zwareladingschip en zo’n acht weken onderweg zijn naar Nederland. De Vlieland maakte die reis destijds op eigen kracht.

Eenmaal in Harlingen zullen ze bedrijfsklaar gemaakt worden en vanaf september de dienstregeling overnemen. De Midsland zal dan verkocht worden, de Friesland blijft als reserveschip. Hoe de mix van schepen dan precies ingezet zal worden is nog niet duidelijk.

Foto’s: Rederij Doeksen

Onderwerpen
 
-- Advertentie --