Zeekoeten

Veel dode zeekoeten op Waddeneilanden

Er spoelen de laatste dagen veel dode zeekoeten aan op de Waddeneilanden. Verschillende onderzoeksinstituten doen onderzoek naar de oorzaak.

Alleen al op Terschelling zijn zo’n 50 zwakke dieren aangespoeld, meldt de NOS. Zeekoeten leven op zee en komen alleen om te broeden aan land. Er spoelen vaker verzwakte dieren aan na koud of stormachtig weer, maar momenteel zijn het er opvallend veel.

Een aantal dode vogels is inmiddels opgestuurd naar onderzoeksinstituten. Daar moet blijken of het gaat om een virus, of dat het misschien verband houd met de overboord geslagen containers begin dit jaar.

“Er is een geografisch verband. Of dat ook een oorzakelijk verband is, moeten we nog onderzoeken”, zegt onderzoeker van Wageningen Marine Research Mardik Leopold daarover tegen de NOS.

Nieuwsheader: © Ron Knight, Flickr.com

-- Advertentie --