Categorieën
Algemeen

Hessel & Tess stoppen met optreden

De ‘op Terschelling wereldberoemde’ Hessel en zijn inmiddels even bekende dochter Tess stoppen dit najaar definitief met optreden in hun café.

Hessel (67) opende café De Groene Weide in Hoorn 50 jaar geleden op 16 jarige leeftijd. Al snel begon hij daar te spelen op zijn gitaar, wat uiteindelijk uitgroeide tot een bekend en populair fenomeen voor menig toerist en eilander: de live optredens in eigen café.

Daar komt nu een einde aan. Dochter Tess, inmiddels ook al 25 jaar een vaste partner op het podium, laat op LinkedIn weten dat het allerlaatste optreden van het duo op zondag 6 november 2022 zal zijn.

“De afgelopen 3 jaar is er veel gebeurd, de hoeveelheid spanning die dit met zich mee heeft gebracht is enorm geweest. Helaas heeft dat voor Tess al een schadelijke weerslag op haar stem gehad. In overleg met de KNO arts is daarom ook besloten dat Tess per direct stopt met optreden”, schrijft Tess.

Of het stoppen als zangduo ook het einde voor het beroemde café inluidt kan het duo nog niet zeggen. “Wij proberen nu eerst dit een plekje te geven en de boel te verwerken. Niemand kan in de toekomst kijken. Ik kan nog even niet verder kijken dan morgen en overmorgen” laat Tess weten aan Omrop Fryslân.

Hessel bracht tussen 1978 en 2000 8 albums uit op LP en CD. Naast de vele optredens in het café, waren er ook concerten aan de wal. In 1991 verkocht hij tweemaal Rotterdam Ahoy uit en in 2003 de Heineken Music Hall. In 2017 stond hij samen met Tess in de Ziggo Dome.

 

-- Advertentie --