Categorieën
Algemeen

Aanvaring tussen snelboot en watertaxi

In het Schuitengat bij Terschelling is vanmorgen snelboot Tiger kort na vertrek van het eiland in aanvaring gekomen met watertaxi Stormloper. Daarbij zijn zeker twee personen om het leven gekomen, twee andere personen zijn vermist.

De opvarenden van de Stormloper kwamen na de botsing in het water terecht. Verschillende reddingboten van de KNRM en andere bergers waren snel ter plaatse om te assisteren bij het ongeval.

De watertaxi had 7 passagiers en 1 bemanningslid aan boord. Vier daarvan konden snel uit het water gehaald worden, een vijfde kort daarna. De andere drie opvarenden werden vermist.

Een van de vermisten is rond 08:30 gevonden en naar Terschelling overgebracht. De zoekactie naar de twee andere vermisten is rond 11:40 zonder resultaat gestaakt. Bij de zoektocht waren al die tijd zo’n 10 schepen en een helikopter betrokken.

Volgens Veiligheidsregio Fryslân zijn er bij het ongeval twee personen om het leven gekomen, naast de twee die niet gevonden zijn.

Het ongeval gebeurde rond tien over 7 vanmorgen, net nadat de Tiger vertrokken was van Terschelling. De watertaxi was juist op weg naar het eiland.

De Tiger is rond 8 uur, nadat alle hulpdiensten aanwezig waren, met flinke schade richting Harlingen gegaan. Daar kwam het gehavende schip rond 08:45 aan. De watertaxi is zwaar beschadigd en op een zandbank gesleept om zinken te voorkomen.

Het ongeval vond plaats in het Schuitengat, de geul van en naar de haven van West. Deze vaarroute is relatief nieuw en nog niet voorzien van oplichtende boeien.

Aan boord van de Tiger zaten inclusief bemanning 27 personen, daarvan raakte niemand gewond. De Onderzoeksraad voor Veiligheid is afgereisd naar Harlingen om onderzoek te doen naar de aanvaring.

-- Advertentie --