Categorieën
Algemeen

Zoektocht naar vermisten gaat door

De zoektocht naar de twee personen die vermist raakten bij de aanvaring tussen de Tiger en de Stormloper, gaat ook zondag nog onverminderd door.

Bij de aanvaring, die vrijdagochtend vroeg plaatsvond, raakten acht opvarenden van de watertaxi te water. Vier van hen konden kort na het ongeval door de Skua van Rederij Noordgat uit het water gehaald worden.

Twee andere opvarenden, een 46-jarige man uit Sexbierum en een 57-jarige man uit Leeuwarden, werden kort daarna gevonden door de hulpdiensten. Voor hen kwam de hulp helaas te laat.

Naar de laatste twee passagiers van de watertaxi, een volwassen man en een 12-jarige jongen, wordt nog altijd gezocht.

Nadat de grootschalige zoekactie vrijdag aan het eind van de ochtend gestaakt werd, is zaterdag opnieuw gezocht naar de vermisten. Hierbij zijn de stranden afgezocht door teams van SAR Nederland op quads en met drones en is op het Wad gezocht door de Landelijke Eenheid van de politie met sonar apparatuur.

Vandaag, zondag, is die zoektocht opnieuw hervat, laat de politie weten. Op AIS is te zien dat een achttal schepen van de KNRM en de politie weer actief zijn rondom Terschelling.

Het is nog onduidelijk hoe de aanvaring heeft kunnen gebeuren. De politie hield vrijdag de kapiteins van beide schepen en de stuurman van de Tiger aan voor verhoor. Zij zijn inmiddels weer vrijgelaten. De Onderzoeksraad voor Veiligheid is ook een onderzoek gestart.

-- Advertentie --