Categorieën
Algemeen

Zoekactie Waddenzee naar vermist persoon

Op de Waddenzee en de Noordzee is zaterdag met man en macht gezocht naar een vermiste visser. De 36-jarige Belg is ondanks alle inspanningen niet gevonden.

Zaterdagochtend rond 08:00 uur kreeg het Kustwachtcentrum in Den Helder de melding van een vissersboot dat ze een persoon aan boord misten. De vissersboot lag inmiddels in Harlingen, ze hadden hem voor het laatst gezien tussen Vlieland en Terschelling, rond 05:00 uur.

Aan de zoekactie deden rond het middaguur 10 reddingboten, 2 heli’s, het Kustwachtvliegtuig (Dornier-228), 1 Douanevaartuig (Stormmeeuw), 1 politievaartuig (P-49), 1 Kustwachtvaartuig (Visarend), 1 Marechaussee vaartuig (RV180) en een bergingsvaartuig mee. Regelmatig moeten diverse eenheden terug naar de wal voor innemen brandstof of bemanningswissel, waarna ze weer terugkeren naar het zoekgebied. Op het Kustwachtcentrum is vanmorgen extra personeel ingezet om deze actie te coordineren.

Het Kustwachtvliegtuig vloog in cirkels boven de Waddenzee en coördineerde de twee zoekhelikopters. De reddingboot Dorus Rijkers fungeerde als coördinator voor de varende vloot. Om 13:20 heeft de Kustwacht de zoekactie in overleg met alle betrokkenen gestaakt. De persoon is niet gevonden.

De vermist geraakte visser is een 36-jarige Belg en bemanningslid van de kotter Kornelis-Jan (FD-281). De technische recherche heeft het schip onderzocht. Volgens Omrop Fryslân werd daarbij geconstateerd dat de laarzen en het oliepak van de man nog in zijn hut lagen, maar zijn bagagetas verdwenen was. Volgens de schipper lag er ook een afscheidsbrief in de hut.

-- Advertentie --