Categorieën
Algemeen

Fjoertoer als exportproduct

Terschelling heeft er een nieuw exportproduct bij: de Fjoertoer. Dat laat de organisatie van de populaire wandeltocht vandaag weten in een nieuwsbrief.

De Fjoertoer werd in 2008 voor het eerst georganiseerd op Terschelling en bleek een groot succes. De wandeltocht over het eiland in de avonduren, waarbij de wandelaars onderweg getrakteerd worden op prachtige creaties van licht en vuur, wordt nu jaarlijks rond Pasen gehouden. De laatste jaren is het evenement telkens binnen 20 minuten uitverkocht.

“Dat de Fjoertoer Terschelling een succesvol evenement is, is niet onopgemerkt gebleven. Zo bereikte ons medio vorig jaar van twee kanten het verzoek om een dergelijk evenement te mogen organiseren in Egmond aan Zee en in Renesse”, schrijft de organisatie in de nieuwsbrief. “Na intensief overleg hebben we als Fjoertoer Terschelling onze toestemming gegeven voor gebruik van de naam en het concept van de Fjoertoer. En zo vindt op 30 november 2013 de eerste editie plaats van de Fjoertoer Egmond. De eerste editie in Renesse zal naar alle waarschijnlijkheid in september 2014 worden gehouden.”

De Fjoertoer Egmond wordt georganiseerd door Le Champion, bekend van onder andere de Dam-tot-Damloop en de marathon van Amsterdam. “Dat de Fjoertoer Terschelling een belangrijke inspiratiebron en hét grote voorbeeld is geweest voor de Fjoertoer Egmond, blijkt uit alle uitingen van de organisatie. Toch wordt de Egmondse tocht een geheel ander en eigen evenement. Zo kent de Fjoertoer Egmond een andere opzet en is zijn de omstandigheden eind november natuurlijk heel anders dan half april, waardoor een compleet andere sfeer ontstaat.”

“Voor Terschelling betekent de overname van het concept een prima eilandpromotie, juist ook in die gedeelten van het land waar Terschelling minder bekend is als vakantiebestemming, zoals Zuid-Holland, Zeeland en België. Als Fjoertoer-organisatie zien we dan ook vooral de voordelen en hopen we van harte dat de Fjoertoer Egmond en volgend jaar de Fjoertoer Renesse net zo’n succes worden als de Fjoertoer Terschelling. Kijk voor meer informatie over de Egmondse editie op www.fjoertoeregmond.nl

-- Advertentie --