Categorieën
Algemeen

Niet langer patiëntenvervoer door Doeksen

Rederij Doeksen faciliteert vanaf 1 oktober aanstaande niet langer patiëntenvervoer vanaf het eiland met de snelboten Tiger en Koegelwieck. Dat schrijft de Harlinger Courant vandaag.

De beslissing om te stoppen met patiëntenvervoer buiten de reguliere afvaarten is de uitkomst van een gesprek tussen Doeksen, Ambulancezorg Fryslân, de Terschellinger huisartsen, zorgverzekeraar De Friesland, de KNRM en de gemeente vorige week. Hiermee komt een einde aan de jarenlange samenwerking tussen Ambulancezorg Fryslân en Doeksen.

Omdat de helikopters van de SAR en de traumahelikopters van de ziekenhuizen tegenwoordig ook in de avond en nacht mogen vliegen, is het aantal patiënten dat per boot vervoerd moest worden sterk gedaald. Volgens de Harlinger gaat het om 75% van het patiëntenvervoer dat door de lucht gaat. “Als gevolg hiervan is de consignatieregeling voor het varend personeel van Doeksen niet meer kostendekkend en bovendien onevenredig belastend”, schrijft de Harlinger Courant.

Directeur Alie Gelissen van Ambulancezorg Fryslân in de Harlinger: “Eilandbewoners en toeristen kunnen in de toekomst blijven rekenen op een snel vervoer naar het vaste land als dat nodig is. Via welke middel dat gebeurt, is afhankelijk van de medische noodzaak. Overdag kunnen daarvoor nog steeds de snelboten en de veerboten van Doeksen worden ingezet. Daarnaast kunnen we een beroep doen op het Search and Rescueteam van de Koninklijke Marine (SAR) of het Mobiele Medische Team (MMT), die beiden over helikopters beschikken. Ook kan de boot van de KNRM worden ingezet.”

-- Advertentie --