Categorieën
Algemeen

Mansveld onderzoekt beperking medegebruik

Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu Mansveld gaat een beperking van het medegebruik van de veerbruggen onderzoeken. Dat schrijft zij vandaag in een brief aan de Tweede Kamer.

Mansveld heeft begin juli gesprekken gevoerd met de gemeenten Vlieland en Terschelling over de veerbootkwestie, blijkt uit de brief. Tijdens deze gesprekken heeft zij aangegeven alle mogelijke maatregelen te onderzoeken om te voorkomen dat Doeksen de sterk afgeslankte dienstregeling zou moeten invoeren.

Om wat extra tijd te krijgen, werd het invoeren van de nieuwe dienstregeling al uitgesteld naar 1 november. Overigens voert Doeksen vanaf morgen wel de reguliere winterdienstregeling weer in, zoals iedere winter.

Vandaag laat Mansveld weten dat het onderzoek naar mogelijkheden afgerond is en dat deze 25 september en vandaag besproken zijn door alle partijen in de commissie Bootdiensten.

“Ik heb veel waardering voor de inzet van alle partijen om gezamenlijk tot een gedragen oplossing te komen, rekening houden met de maatschappelijke belangen en de financiële situatie bij Rederij Doeksen/TSM.
Maar helaas is het niet gelukt tot overeenstemming te komen. Enerzijds heeft de aangepaste dienstregeling voor de eilandgemeenten nog te ingrijpende maatschappelijke gevolgen en dreigt te leiden tot maatschappelijke ontwrichting.
Anderzijds is de financiële problematiek bij TSM zodanig, dat TSM stelt geen enkele ruimte meer te hebben om de gemeenten verder tegemoet te komen. Het is duidelijk geworden dat hiermee geen structurele oplossing in zicht is”, aldus Mansveld.

In overleg met de gemeentebesturen heeft zij nu besloten te onderzoeken of het mogelijk is het medegebruik van de aanleginrichtingen te beperken. De EVT is vandaag geïnformeerd over dit voornemen.

-- Advertentie --