Categorieën
Algemeen

Friso krijgt renovatie Brandaris gegund

Rijkswaterstaat heeft op maandag 14 oktober de renovatie van de Brandaris gegund aan Aannemingsmaatschappij Friso. De renovatiewerkzaamheden aan de Brandaris starten in december en duren naar verwachting ongeveer een half jaar. In verband met de werkzaamheden werken de verkeersleiders vanaf november vanuit een tijdelijke locatie op de bunker op het Seinpaalduin.

De renovatiewerkzaamheden zijn bedoeld om de huisvesting van de verkeersleiders op de vuurtoren te moderniseren. Het grootschalig onderhoud bestaat onder andere uit het vervangen van deuren en kozijnen, aanpassing van de bedieningsruimte met nieuwe desks, vervanging van het klimaatbeheersingssysteem en het verbeteren van de brandveiligheid. Onlangs heeft Rijkswaterstaat ook de verkeersbegeleidingssystemen vernieuwd. Dit alles gebeurt voor optimale scheepvaartbegeleiding op de Waddenzee.

Om het publiek te informeren over de renovatiewerkzaamheden organiseert Rijkswaterstaat op donderdag 24 oktober een informatiemarkt. Op deze avond krijgt het publiek uitleg over de renovatie, de planning, de werkzaamheden en de tijdelijke huisvesting van de verkeersleiders. Medewerkers van Rijkswaterstaat en Aannemingsmaatschappij Friso staan klaar om vragen te beantwoorden. De informatiemarkt start om 19.45 uur en vindt plaats in de betonningsloods van Rijkswaterstaat aan de Willem Barentszkade 43 in West-Terschelling.

-- Advertentie --