Categorieën
Algemeen

Opening vernieuwde boothuis Paal 8

Op zaterdag 26 oktober wordt de uitbreiding van het boothuis van KNRM Terschelling Paal 8 officieel geopend. De aanbouw geeft meer ruimte voor het materieel van de lifeguards en voor het bemanningverblijf van de vrijwilligers.

Aan beide kanten van het bestaande boothuis is een aanbouw in oorspronkelijke stijl gerealiseerd. Deze uitbreiding was noodzakelijk om aan de ene kant het bemanningsverblijf te vergroten en te moderniseren en aan de andere kant om ruimte te bieden aan het materieel van de KNRM Lifeguards die in de zomermaanden vanuit drie reddingsposten op het strand zorgen voor de strandveiligheid van de badgasten.

De aanbouw van het boothuis werd mogelijk gemaakt door een investering van € 42.000 van de Provinsje Fryslân op grond van het Frysk Ynfestearringsbudzjet Lanlik Gebied (FYLG). De uitvoering van de werkzaamheden werd onder meer gedaan door Bouwbedrijf Bos Terschelling, Bakker Installaties, Loon en grondverzetbedrijf Hoekstra en Zn. en Schildersbedrijf Haarsma. Daarnaast zijn er tal van Terschellinger bedrijven die, vaak door middel van sponsoring in natura, het voor de bemanning mogelijk maakte bijna 1500 uur zelfwerkzaamheid in de verbouwing te steken.

De bemanning is er dan ook bijzonder trots op om 75 jaar na de opening van het boothuis door wijlen Prins Bernhard een vernieuwd boothuis te betrekken.

Programma:

13.20 uur Opening
13.35 uur Fotomoment
13.50 uur Toespraak door de heer C. van Duyvendijk, voorzitter Raad van Toezicht KNRM
14.00 uur Toespraak door de heer R.D. Doeksen, ploegleider
14.15 uur Hapje en drankje / bezichtigen boothuis

-- Advertentie --