Categorieën
Algemeen

Visser: beleid te veel bepaald door persoonlijke kwesties

Oud-burgemeester van Terschelling, Jurrit Visser, maakt zich grote zorgen over de politieke situatie op het eiland zegt hij vandaag bij Omrop Fryslân.

De laatste tijd is er veel gerommel in de Terschellinger politiek. Er is gewisseld van burgemeester, een wethouder stapte op en er was een crisis binnen Plaatselijk Belang Terschelling.

“Zorgen dat het bestuur weer opereert in het belang van het hele eiland en zorgen dat er oog is voor wat er in de buitenwereld gebeurd en let eens wat minder op wie nu weer een afdakje bouwt wat niet mag”, zegt hij in een interview met Omrop Fryslân.

Arie Doeksen, raadslid van Plaatselijk Belang Terschelling is het met Visser eens. “Het is op het moment inderdaad wanorde. Misschien ben ik daar ook de oorzaak wel van”.

Visser is bang dat de zelfstandigheid van het eiland in geding komt door de politieke wanorde. “Spelen met vuur”, aldus de burgervader die komende vrijdag noodgedwongen afscheid neemt.  Hij kreeg gezondheidsproblemen na een val op vakantie in Turkije. Uit onderzoek is gebleken dat dit het gevolg was van de ziekte van Ménière.

Foto bovenin: Omrop Fryslân

Interview Omrop Fryslân (grotendeels Friestalig)

-- Advertentie --