Categorieën
Algemeen

Zeesleepboot Holland krijgt nieuwe kapitein

Voor de zeesleepboot Holland, die ook nu weer in de Terschellinger haven ligt, komt er na 44 jaar een einde aan het tijdperk Bert Vliegers. De kapitein gaat in het voorjaar van 2014 met pensioen en geeft het roer over aan de Harlinger Frank Schipper, meldt de stichting.

Frank Schipper heeft zijn sporen ruim verdiend op zee. Na de Hogere Zeevaartschool in Vlissingen (master all ships) werd hij leerling stuurman bij de Koninklijke Nedlloyd en uiteindelijk kapitein bij de opvolgers van dezelfde rederij, P&O Nedlloyd en Maersk. Hij voer met stukgoedschepen, bulkschepen, multipurpose carriers, zware ladingschepen en containerschepen tot 325 meter. Bert Vliegers zal zijn opvolger inwerken en op de hoogte brengen van alle ins en outs van de Holland – en het werken met een grote groep vrijwilligers.

De nieuwe kapitein kent de Holland al lange tijd. Vroeger ging hij wel eens als passagier met de kinderen op ‘veerboot Holland’ naar Terschelling en later werd hij donateur. Schipper: ‘Het was mij meteen al duidelijk dat de Holland een heel bijzonder schip is. Ik heb toen nooit durven dromen dat ik er ooit als kapitein op zou gaan varen.’
Een van de dingen waar Frank Schipper zich voor wil inzetten zodra hij als kapitein in dienst is, is het aantrekken van meer jonge vakmensen als vrijwilliger.

Frank Kees Schipper (60) is geboren in Koog aan de Zaan en woont nu met zijn vrouw Joke in Harlingen. Hij heeft een dochter en een kleindochter.

-- Advertentie --