Categorieën
Algemeen

Overzicht van 2013 (met lijstje!)

2014 staat voor de deur en je wordt er eigenlijk stapelgek van, maar toch zijn ze leuk (om te maken): eindejaarslijstjes. Een zoektocht in de database leert dat de laatste keer die van 2011 was, dan mag het wel weer eens.

De absolute hoogtepunten van 2013 zijn duidelijk: een volledig nieuwe website en iets recenter een monsterachtig bezoekersrecord op 5 december, maar daarover verderop meer. Al vanaf de oprichting in 2007 blijven de bezoekersaantallen ieder jaar omhoog gaan en ook afgelopen jaar was geen uitzondering. Het aantal paginaweergaven en het aantal bezoeken steeg beide met zo’n 20% ten opzichte van 2012, het aantal unieke bezoekers zelfs met zo’n 50%.

Ook het aantal volgers/likers op Facebook en Twitter blijft rustig stijgen. Dat zijn zaken om enorm trots op te zijn, een bedankje voor alle trouwe bezoekers en volgers.

Nieuwe website
BU2ZdHHCcAEANAr
Op 10 september van dit jaar bestond Skylgenet.nl alweer zes jaar en dat werd gevierd met de introductie van een volledig nieuwe website. En eerlijk is eerlijk, dat was ook wel nodig. De vorige versie bestond al sinds 2009 en dat is zeker op het internet een eeuwigheid.

Geheel volgens traditie (in 2009 ging het immers ook fout), ging het invoeren van de nieuwe website niet vlekkeloos. Uiteraard is iedere designverandering wennen voor alle gebruikers, maar in dit geval veranderde er ook op het technische vlak enorm veel. De site is nu immers ‘responsive’, wat inhoud dat het op ieder scherm optimaal getoond wordt. Dat lijkt ondertussen goed onder de knie. Gebruikers van Internet Explorer hebben af en toe nog klachten, maar helaas kunnen versies lager dan 9 niet meer ondersteund worden.

Het grootste probleem was echter de snelheid van de website. De eerste paar dagen was deze niet vooruit te branden, gelukkig is dit nu opgelost. De reacties op de website zijn nu vooral positief en ook in het gebruik is hij erg prettig. Het doel voor 2014 is uiteraard blijven verbeteren (het kan nog steeds sneller), maar dat komt zeker goed.

5 december

De dag die met kop en schouders boven alle andere dagen uitstak afgelopen jaar was de vijfde december. Nederland werd getroffen door de tweede herfststorm, na die op 28 oktober. Die van eind oktober zorgde voor veel schade door omvallende bomen, die op 5 december bracht hoogwater met zich mee.

Traditiegetrouw zijn de stormdagen al de drukste dagen op Skylgenet.nl en ze worden iedere storm weer iets drukker. Zo werd er op 28 oktober weer een nieuw bezoekersrecord gevestigd (ongeveer 450% van het gemiddelde aantal bezoekers per dag). De storm van 5 december deed echter ieder eerder gezette record verbleken. Er kwamen bijna drie keer zoveel bezoekers als op 28 oktober naar de site. Zo’n 13x meer dan op een gemiddelde dag.

Wat bleek: in het liveblog van NOS over de storm, werd een link gezet naar de webcampagina. Binnen enkele seconden “ontplofte” de site en dat bleef een groot deel van de dag doorgaan. Een fantastische ervaring en hopelijk zijn nadien enkele mensen blijven hangen als vaste gasten (dat is lastig terug te vinden).

Een totaal uit verband getrokken jaaroverzicht van bezoekersaantallen krijg je wel:
Knipsel

Meest bezocht

Ook afgelopen jaar was de pagina met live webcams op het eiland de meest bezochte pagina van de website. Dat is altijd al zo geweest en zal ook ongetwijfeld nog lang zo blijven. Begrijpelijk ook, de informatie lees je één of enkele keren, de webcams blijven vernieuwen. Na de webcams volgen AIS, het weer en de marifoons.

Los van deze vaste waarden, onderstaand het lijstje met meest gelezen nieuwsberichten afgelopen jaar. Het zal geen verrassing zijn dat artikelen rond de ‘veerbootoorlog’ het meest gelezen worden.

1. Doeksen maakt winterdienstregeling en bezuinigingen bekend – 31 juli
2. EVT schrapt alle afvaarten tot maart – 1 januari
3. Personeel Doeksen voert actie, rederij start prijzenoorlog – 7 mei
4. Stuntprijzen blijven nog even – 14 augustus
5. Uitspraak CBb uitgesteld – 15 april
6. Gemeente Terschelling wil in gesprek met Doeksen – 17 mei

Een prettige jaarwisseling gewenst voor alle bezoekers en tot in 2014!

-- Advertentie --