Categorieën
Algemeen

Oerol 2014 toch op Westerkeyn

Het hart van Oerol 2014 zal toch gewoon op Westerkeyn neerstrijken, net als in voorgaande jaren. Eerder werd duidelijk dat Oerol zou uitwijken naar het weiland tegenover Camping Terpstra.

Vandaag is bekend geworden, onder andere via de Terschellinger en Omrop Fryslân, dat Oerol toch terecht kan op Westerkeyn. De eigenaar van het terrein wil vakantiehuizen bouwen op de grond, maar die plannen blijken niet zo snel haalbaar. Daarom mag Westerkeyn dit jaar nog gebruikt worden door het festival.

Volgens Omrop Fryslân is de organisatie blij met het besluit, zodat er meer tijd is om een geschikte locatie voor de toekomst te vinden.

Tegelijkertijd heeft de organisatie bekend gemaakt dat het muziekpodium op het Groene Strand komt te vervallen. Het boeienterrein verderop in de haven zou de nieuwe locatie moeten worden, daar is volgende week een bijeenkomst over voor de omwonenden.

Vooral de beveiliging (controle op grote hoeveelheden zelf meegebrachte drank bijvoorbeeld) is voor het festival makkelijker op een nieuwe locatie. Het Groene Strand is lastiger om te controleren.

Het Groene Strand zal een locatie worden voor landschapsprojecten voor “Sense of Place”, het meerjarige thema van Oerol.

Oerol 2014 is van 13 tot en met 22 juni.

-- Advertentie --