Categorieën
Algemeen

Commissie Bootdiensten opgeschort

De Commissie Bootdiensten zou vandaag vergaderen over de situatie rond de veerboten op het Wad, maar de vergadering is opgeschort. Dat schrijft de Leeuwarder Courant.

Nadat de rechter eind vorige maand besloot dat de Eigen Veerdienst Terschelling (EVT) toch door mocht varen, liet concurrent Rederij Doeksen weten in beraad te gaan over eventuele maatregelen. Vorig jaar dreigde de rederij de winterdienstregeling flink te versoberen.

Deze maatregelen moeten echter eerst in de Commissie Bootdiensten, bestaande uit Rederij Doeksen, Rijkswaterstaat en de gemeenten Harlingen, Vlieland en Terschelling, besproken en goedgekeurd worden. Deze vergadering stond voor vandaag in de agenda, maar is opgeschort.

De verschillende partijen willen afwachten tot staatssecretaris Mansveld van Infrastructuur en Milieu alle partijen, dus ook de EVT, gesproken heeft.

Vooralsnog komt er voor de eilanders dus nog geen zekerheid over de winterdienstregeling van Rederij Doeksen. De EVT heeft aangegeven pas in maart weer te gaan varen.

-- Advertentie --