Categorieën
Algemeen

Eindelijk duidelijkheid over aangespoeld been

Een in juli 1987 op Terschelling aangespoeld been is na 26 jaar eindelijk gelinkt aan een persoon. Dat meldt de Politie

Het coldcase-team van de politie in Den Haag heeft de zaak recent middels een DNA-match kunnen koppelen aan een persoon. Het betreft het been van een destijds 45-jarige man die in 1986 door zijn familie als vermist werd opgegeven.

De man vertrok destijds met zijn fiets van huis en zou later van de boot naar Groot-Brittannië zijn gesprongen, waar een briefje werd gevonden. Niemand had de man zien springen en er werd geen lichaam gevonden.

Eind 2013 nam een familielid van de vermiste man contact op met de politie om het dossier van de vermissing in te zien. Het betrokken familielid stond vervolgens in overleg met het coldcase-team DNA af om dit door de database van ongeïdentificeerde overledenen te halen.

Het DNA bleek te matchen met een lichaamsdeel dat in juli 1987 aanspoelde op Terschelling. Hiermee is na 27 jaar de vermissing alsnog opgelost. De nabestaanden van de man zijn in kennis gesteld.

-- Advertentie --