Categorieën
Algemeen

Ruitervereniging en Staatsbosbeheer werken samen

De Terschellinger Ruitervereniging gaat aankomend seizoen wekelijks de prullenbakken in de natuur aan de Oostzijde van Terschelling legen. Dat laat Staatsbosbeheer weten vandaag. De natuurbeheerder geeft daarvoor een vergoeding, die in de kas van de vereniging terecht komt.

“Voor Staatsbosbeheer is het een mooie samenwerking, omdat ze steeds minder mensen in dienst heeft en op deze manier werk uitbesteed. ‘Bovendien is het een bezienswaardigheid voor de toerist, als de prullenbakken op deze wijze worden geleegd”, aldus boswachter Remi Hougee. Op eerste pinksterdag deed Stientje van Oord de eerste vuilnisronde te paard.

Bij de vereniging meldde zich volgens het bericht van Staatsbosbeheer zo veel vrijwilligers aan dat iedere week een ander de klus gaat klaren. Op die dag hangt er aan de platte wagen of menkar een bord met de tekst: “Inzameling recreatie afval, samenwerking Staatsbosbeheer en de Terschellinger Ruitervereniging” en de menner heeft een oranje of geel signaalvest aan.

Behalve het legen van de bakken en terughangen van nieuwe vuilniszakken, ruimen de ruiters ook het zwerfafval in de buurt van de bak op. De ruitervereniging vindt het mooi om een bijdrage te leveren aan een schoner Terschelling, voor eilander en toerist, en is natuurlijk blij met de bijdrage voor de verenigingskas.

-- Advertentie --