Categorieën
Algemeen

Spandoek BaaiDellewal weer terecht

Een spandoek van de Stichting Natuurbehoud Baai Dellewal is weer terecht. In de week van Oerol werd het 140 euro kostende doek gestolen.

Aan de Dellewalbaai plaatste de Stichting in de week van Oerol een groot spandoek met de tekst ‘Kom op voor Baai Dellewal’, bevestigd op een houten frame. Met het spandoek wilde de stichting aandacht vragen voor het behoud van de natuur in de baai.

Al na enkele dagen plaatste de stichting een oproep op Twitter, omdat het spandoek gestolen bleek te zijn.

Inmiddels is het spandoek, ter waarde van 140 euro, weer terug bij de stichting. “Uit enkele tips bleek dat medewerkers van het nabijgelegen hotel Schylge – dat graag wil uitbreiden in de baai – het doek hadden losgeschroefd en weggehaald”, schrijft het Friesch Dagblad vandaag over de vermissing.

Margriet Spanjer laat het Friesch Dagblad weten de situatie ‘erg jammer’ te vinden. Het spandoek is inmiddels begonnen aan een tour door eilander voortuinen. Eilanders kunnen de stichting laten weten of ze ook geïnteresseerd zijn in een spandoek in de tuin.

-- Advertentie --