Categorieën
Algemeen

Bedragen lik-op-stuk beleid zomeroverlast vastgesteld

Op Terschelling past de politie dit jaar de lik-op-stuk-aanpak van zomeroverlast weer toe. Vorig jaar werd deze methode ook al toegepast op het eiland. De actie was toen een onderdeel uit het gezamenlijke Plan van Aanpak Zomeroverlast van de gemeente, politie, horeca, VVV en ondernemersverenigingen.

Tijdens het zomerseizoen wordt Terschelling geconfronteerd met grote groepen jongeren die op het hele eiland zijn gehuisvest. De jongeren associëren hun vakantie vaak met met feest, veel drankgebruik, uitgaan en weinig of geen regels. Bewoners rond de uitgaansgebieden en jongerencampings ondervinden hiervan overlast.

Bij de lik-op-stuk-aanpak voelen de overtreders de bekeuring direct in hun portemonnee. Dit heeft meer effect dan een acceptgiro die na zes weken thuis op de mat valt. Het gaat hierbij om overtredingen als openbare dronkenschap, ordeverstoring of een valse naam opgeven.

Het ministerie van Justitie had de mogelijkheid om direct de boete te innen afgeschaft. De politie en de gemeente kregen het vorig jaar voor elkaar de de lik-op-stuk-aanpak weer toe te mogen passen. Het bleek voor de Waddeneilanden een effectief instrument om de overlast terug te dringen. Daarom wordt de methode ook dit seizoen weer ingezet.

Vandaag heeft de Gemeente bekendgemaakt dat de volgende bedragen zijn vastgesteld voor komende zomer:

– Alcohol nuttigen op straat: €90,-
– Alcohol (aangebroken) bij zich hebben: €90,-
– Wildplassen e.d.: €140,-
– Valse naam etc. opgeven: €370,-
– Ophouden in een portiek e.d. €90,-

-- Advertentie --