Categorieën
Algemeen

Drankwet maakt einde aan ‘boodschappenskelters’ Terschelling

De nieuwe Drank- en Horecawet die in januari van dit jaar inging, blijft de gemoederen op Terschelling bezighouden. Niet alleen de jeugdcampings blijken getroffen, maar ook een eilander traditie: de ‘boodschappenskelters’.

Veel mensen die in het zomerseizoen Terschelling bezoeken, zullen het fenomeen kennen: voor de supermarkten staan kinderen met skelter en aanhanger. Voor een kleine vergoeding bieden zij aan de boodschappen te vervoeren naar de camping. In de meeste gevallen gaat het om bierkratten voor de jongerencampings.

En precies daar ligt vanaf dit jaar het probleem, laat de gemeente Terschelling weten. “In de nieuwe Drank- en Horecawet staat dat het niet is toegestaan om onder de 18 jaar alcoholhoudende drank bij je te hebben in voor publiek toegankelijke ruimten en langs de openbare weg. Dit geldt ook voor het in bezit hebben van ongeopende verpakkingen van alcoholhoudende drank. Het is strafbaar en wordt bekeurd.”

Op basis van de nieuwe wet en afspraken tussen de gemeente en supermarkten, heeft de gemeente besloten het drankvervoer per skelter te gaan handhaven. “Dit betekent dat wanneer een kind drank met zijn/haar skelter vervoert, gecontroleerd en aangesproken wordt door de politie. Als door de politie alcoholhoudende drank wordt aangetroffen, zal de politie en/of gemeente tevens contact met de ouders opnemen. De jongeren, die de drank door de kinderen tegen betaling laten vervoeren, die onder de 18 zijn, zullen direct worden bekeurd”, aldus de gemeente.

In de verklaring benadrukt de gemeente dat het voor de kinderen wel toegestaan blijft om alle andere vormen van boodschappen te vervoeren. Alleen alcohol is verboden.

-- Advertentie --