Categorieën
Algemeen

Appelhof gaat voor hekjes

Jongerencamping De Appelhof gaat voor hekjes om de tenten, in de strijd tegen het nieuwe alcoholbeleid. Dat schrijft de Leeuwarder Courant vandaag.

De nieuwe Drank en Horecawet vormt al enige tijd een groot discussiepunt tussen campingeigenaar Van Dieren, de gemeente Terschelling en de Rijksoverheid. De Appelhof stelt op de eigen site dat drinken voor de tent legaal is.

Burgemeester Rob Bats van Terschelling moest deze week op het matje komen bij de staatssecretaris om te spreken over het drankbeleid van de gemeente. De Rijksoverheid was van mening dat alleen binnen de tent en onder de luifel aangemerkt kan worden als privéterrein (waar drinken onder de 18 jaar legaal is), terwijl de gemeente ongeveer ‘het gebied binnen de scheerlijnen’ wilde aanmerken als privé.

Geert van Dieren, campingeigenaar van De Appelhof, is het nu zat en heeft besloten hekjes om iedere tent te timmeren. “Ik timmer het hele zootje dicht”, stelt hij in de Leeuwarder Courant.

“Wij weten nog steeds niet wat er mag. De overheid moet duidelijkheid geven, maar wij horen niks. We krijgen gewoon geen antwoord op onze vragen”, zegt Van Dieren in de krant. Ouders en jongeren bellen hem dagelijks met vragen over het drankbeleid. “Ik heb een bos hout gekocht en timmer het hele zootje dicht. Om elke tent maak ik een vakje. Dat is privéterrein”.

VVV-directeur Roeland Schroor zegt in dezelfde krant de ergernis wel te begrijpen. Schroor is van mening dat de nieuwe wet te snel is ingevoerd. “Ik snap de beweegredenen van de overheid wel, maar het treft wel 99 procent van de doelgroep van De Appelhof. Om daar op te anticiperen, heb je wel een paar jaar nodig.”

Camping Terpstra, de andere grote jongerencamping op het eiland, heeft op de website nog geen uitspraken gedaan over het drankbeleid.

-- Advertentie --