Categorieën
Algemeen

Drie jongeren aangehouden op Terschelling

De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag op Terschelling drie jongeren aangehouden. Eén van hen was in het bezit van luchtdrukwapen, de ander verstoorde de openbare orde dusdanig dat agenten ingrepen en de derde pleegde vernielingen aan een automaat.

Surveillerende agenten liepen over de Zuidmidslandweg in Midsland. Daar was iemand mishandeld en het slachtoffer wilde dan ook aangifte doen. Tijdens dit gesprek zagen de agenten een 17-jarige eilander wegrennen. De jongen had iets zwarts in zijn handen en gooide dat weg. Het bleek te gaan om een luchtdrukwapen. De eilander werd aangehouden voor overtreding van de Wet wapens en munitie. Het wapen werd in beslag genomen. Tegen de 17-jarige werd proces-verbaal opgemaakt.

Diezelfde nacht werd in Midsland ook een 17-jarige inwoner van Amersfoort aangehouden. De jongen wilde, ondanks diverse verzoeken van de portiers, de Oosterburen niet verlaten. De kroegen waren gesloten en een ieder werd verzocht om naar huis of de camping te gaan. De 17-jarige wenste daar geen gehoor aan te geven. Hij begon te vechten met de portiers en beledigde agenten. De maat was vol en hij werd dan ook aangehouden voor het verstoren van de openbare orde. Later die nacht mocht de jongen het politiebureau op het eiland verlaten met een boete van 370 euro.

Op West-Terschelling had een 17-jarige inwoner van Oss een drankenautomaat op de Haven vernield. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar kreeg hij een bekeuring van 230 euro voor baldadigheid. Daarnaast moet de jongen de schade vergoeden.

-- Advertentie --