Categorieën
Algemeen

Gemeente en Omrin pakken knelpunten aan

De gemeente Terschelling en afvalverwerker Omrin gaan de knelpunten in de afvalverwerking op het eiland samen aanpakken. Dat heeft de gemeente laten weten.

Eilanders hebben de afgelopen tijd regelmatig geklaagd over het beleid van Omrin en dat moest anders, stelt de gemeente. In een gesprek tussen de gemeente en Omrin zijn nieuwe afspraken gemaakt om het eiland schoon te houden.

“Het gaat onder andere om het legen van afvalcontainers en vegen in zijn algemeenheid, maar met name de “visitekaartjes” van het eiland als de Willem Barentsz kade, Oosterburen en Boom- en Torenstraat”, luidt de verklaring van de gemeente. Eilandbewoners en toeristen hebben geklaagd over een tekort aan afvalbakken met rommelige straten als gevolg.

In een gesprek tussen de twee partijen zijn concrete nieuwe afspraken gemaakt die direct van kracht zijn. Zo is er een extra prullenbak geplaatst bij de kerk in Midsland. “Wat betreft het vegen is de insteek om vrijdag voor het weekend de Willem Barentsz kade, Oosterburen en Boom- en Torenstraat schoon op te leveren en direct na het weekend als eerste deze plekken weer te reinigen. Controle en toezicht wordt krachtiger uitgevoerd. Omrin heeft Empatec ingeschakeld om als extra signalering te dienen”.

Ook gaat Omrin in het gevolg beter rekening houden met evenementen als de zomerbraderieën op West en in Midsland. De afvalverwerker zal voortaan ook aanschuiven bij het zomeroverleg over te houden evenementen om de schoonmaakploegen beter te kunnen aansturen.

-- Advertentie --