Categorieën
Algemeen

Periode strandrijden verlengd

De Gemeente Terschelling heeft de periode waarin het toegestaan is met de auto op het strand te rijden verlengd.

Eerder was het voor eilanders en badgasten met een ontheffing mogelijk van 1 november tot 1 april op het strand te rijden. Vanaf dit jaar voegt de gemeente ook de maand oktober toe aan de vergunningen.

Ontheffingshouders mogen in oktober alleen tussen 18:00 ’s avonds en 10:00 uur ’s ochtends op het strand tussen Paal 3 en Paal 25.

In 2012 besloot de gemeente dat strandrijden in de kerstvakantie tussen 10:00 en 16:00 uur verboden is tussen Paal 8 en Paal 18 (West aan Zee – Oosterend). De Land Rover Club Terschelling vroeg toen om compensatie in oktober, waar de gemeente nu gehoor aan geeft.

“De gemeente heeft een ecologisch onderzoek laten verrichten en de provincie de vraag voorgelegd of een vergunning op grond van de Natuurbeschermingswet vereist is. De provincie heeft geoordeeld dat met de voorgestelde activiteit en een zonering tussen paal 3 en het drenkelingenhuisje geen verslechtering plaats vindt van natuurwaarden. Ook de gebiedsbeheerder Staatbosbeheer geeft aan zich in deze mogelijkheid te kunnen vinden.”

Het strandrijden is al jarenlang een aandachtspunt voor de gemeente. In 2011 werd het aantal uit te geven ontheffingen voor het eerst bevroren op 675 stuks voor eilanders en 258 stuks voor badgasten.

Aan het eind van het seizoen evalueert de gemeente opnieuw de laatste aanpassingen in het ontheffingenbeleid.

-- Advertentie --