Categorieën
Algemeen

Noordzeestrand ontdaan van 20 ton afval

In de maand augustus is bij een grootscheepse schoonmaakactie 20.078 kilo afval van het Noordzeestrand gehaald. Dat schrijft NU.nl op basis van informatie van Stichting De Noordzee.

In 31 etappes trokken grote groepen vrijwilligers van Cadzand naar Schiermonnikoog over het strand, een afstand van circa 350 kilometer. Er is bijna drie keer zoveel afval opgehaald dan vorig jaar. Daarbij moet opgemerkt worden dat er in 2013 flink minder vrijwilligers beschikbaar waren.

“Vistouwen en -netten, stukjes plastic en ballonnen waren de meest gevonden voorwerpen op de stranden. Daarnaast zijn er veel meer doppen van plastic flessen aangetroffen. Op toeristische stranden werden er snoeppapiertjes, peuken en plastictassen gevonden. Op andere gedeeltes waren dat voornamelijk houten pallets, jerrycans en schoonmaakmiddelen uit de scheepvaart”, schrijft NU.

-- Advertentie --