Categorieën
Algemeen

Rijkswaterstaat maakt bezwaar tegen badhotel

Rijkswaterstaat heeft bezwaar gemaakt tegen de bouw van een nieuw badhotel in Midsland aan Zee. Dat schrijft de Leeuwarder Courant vandaag.

Twee weken geleden bleek dat de gemeente Terschelling “van rechtswege” een bouwvergunning verleend had voor de bouw van een nieuw hotel in de duinen. Tot 1943 stond er op dezelfde locatie al een hotel, dat afgebroken werd door de Duitsers.

Omwonenden gaven bij dat nieuws al aan bezwaar te maken tegen de bouw, maar ook Rijkswaterstaat heeft dat gedaan. De overheidsdienst heeft aangegeven dat het geplande gebouw midden in het tracé van de primaire waterkering van het eiland valt.

Rijkswaterstaat heeft de gemeente gevraagd om de vergunning in te trekken. Indien dat niet gebeurd, moet het bouwwerk aan veel strengere eisen voldoen om te voorkopen dat de stabiliteit van de waterkering en de veiligheid van het eiland in gevaar komen. Het pand moet dan onderdeel van de primaire waterkering worden.

Badhotel Midsland

-- Advertentie --