Categorieën
Algemeen

Waddenfondsbijdrage aan Baai Dellewal lastig

De Stichting Natuurherstel Baai Dellewal wil kans maken op een bijdrage van het Waddenfonds, zoals de stichting ook in mei al eens aangaf.

Maar het verkrijgen van die steun is makkelijker gezegd dan gedaan. De stichting worstelt met een ‘kip-eiverhaal’, aldus de Leeuwarder Courant.

Met crowdfunding onder eilanders en toeristen begon Baai Dellewal vorig jaar aan een missie: het kopen van de Dellewal-grond om bebouwing, bijvoorbeeld de uitbreiding van Hotel Schylge, tegen te gaan.

Ook met het Waddenfonds is een gesprek gevoerd, want de partij heeft in een nieuwe subsidieronde maar liefst 24 miljoen euro beschikbaar, waarvan een groot deel voor natuurontwikkeling.

Er zit echter één grote maar achter: het Waddenfonds kent alleen geld toe als er “geen obstakels in de planvorming” zijn. Voor Dellewal houdt dat in, dat de Gemeente Terschelling eerst mee moet werken.

En die gemeente wil alleen meewerken, als er een sluitend businessplan is, waar 2,3 miljoen euro voor op tafel moet komen. Het stichtingsbestuur is de laatste tijd druk bezig geweest met het opstellen van een dergelijk plan. Voorlopig blijft het dus nog afwachten wie de ‘strijd’ rond de Dellewalbaai gaat ‘winnen’.

-- Advertentie --