Categorieën
Algemeen

Lifeguards selectiedag in december

De KNRM Lifeguards hebben de stranden van de Waddeneilanden amper verlaten, of de selectiedag voor het komende jaar is alweer aangekondigd: 7 december 2014.

Afgelopen seizoen was relatief rustig voor de strandwachten van de KNRM. Er moesten in totaal 14 mensen uit zee gered worden, waarvan 5 op Terschelling. In tegenstelling tot 2013, was er van verdrinkingsincidenten dit jaar geen sprake.

Inmiddels zijn de Lifeguards van alle Waddenstranden verdwenen en richt de KNRM zich alweer op het volgende seizoen. Op zondag 7 december vindt de selectiedag plaats in het Sloterparkbad in Amsterdam.

Lifeguard word je echter niet zomaar, de KNRM hanteert strenge toelatingseisen. Zo moet je als strandwacht minimaal 18 jaar oud zijn, 400 meter binnen 8 minuten kunnen zwemmen, minimaal 8 weken beschikbaar zijn tussen 13 juni en 13 september 2015, een EHBO-diploma en een rijbewijs hebben. Een Beach Lifeguards diploma is ook benodigd, maar kan eventueel bij de KNRM zelf behaald worden.

Naast bovenstaande eisen zoekt de KNRM mensen met affiniteit met het strand en de zee, een sportieve instelling, een open houding en een goed observatievermogen. Verder moet je alert en geconcentreerd kunnen werken, ook onder stress.

De 400-meter zwemtest vindt dus plaats op 7 december aanstaande in Amsterdam. Interesse? Geef je op via de Lifeguards-site.

-- Advertentie --